Het merendeel van onze groenten, fruit, vlees, zuivel en brood komt van biologische boerderij Hoeve Biesland.
Deze eigenwijze boer werkt mét de natuur, de bodemkwaliteit wordt steeds beter wat de biodiversiteit doet opleven.
Een boer die met ‘gesloten kringloop’ en duurzaam werkt. En slechts 15km van Le Nord vandaan, dus nog lokaal ook.
Onze chefkok Sjoerd werkt graag met de fijnste ingrediënten, dus graag lokaal gezond en met respect voor de natuur. Met een gezonde vette knipoog naar de klassieke Franse keuken bereidt hij verrassende vlees, vis, vegetarische en vegan gerechten.
De geweldige brigade van Le Nord serveert u een gezellige en smaakvolle avond.
Door de ruime keuze in bieren en wijnen wordt altijd een juist advies gegeven. Van vertrouwde en lokale bieren naar alcoholvrije spirits tot aan natuurwijnen uit vergeten wijnlanden.
Voor ieders smaak wat wils en door de verschillende diner ruimtes is er altijd sfeer en gezelligheid.
De private dining ruimte is beperkt beschikbaar, heeft een maximale capaciteit van 20 personen en er wordt een minimale omzetgarantie van €600 gehanteerd.
Om bij gezelschappen vanaf 8 personen ook de gewenste kwaliteit en met de juiste snelheid te serveren en omdat we met dagverse en veelal biologische producten werken, bespreken we graag vooraf met u een 3 gangen keuzemenu. Waarbij zowel in het voorgerecht als in het hoofdgerecht een keuze is uit vis, vlees en vegan.
Gedurende het diner kunnen uw tafelgenoten dan kiezen uit 1 van deze gerechten per gang. Indien het mogelijk is uiterlijk 1 dag voor gereserveerde datum ieders persoonlijke keuze door te geven per mail bevelen we dit sterk aan.
Uiteraard kunnen we ook met uw dieetwensen rekening houden, zoals vegetariërs/ vegan en allergieën, mits we de wensen en het aantal vooraf weten.
Keuzemenu 3 gangen |
---|
per persoon
POMPOEN VAN DE LAVA GRILL
Crème van pompoenpit | duxelles | gebrande zoetzure bundelzwam | olie van rozemarijn
Gewürztraminer Réserve | Fernand Engel | Elzas, Frankrijk | Biologisch & Vegan 7⅘
Siccari Appassimento | Purato | Nero d’Avola, Syrah | Sicilië, Italië | Biologisch & Vegan | 6⅗
CEVICHE VAN FJORDCOD
Koriander-tijgermelk | gebrande wortel | biscuit van olijf | zoetzure komkommer
Opere | Mencaroni | Verdicchio (dei Castelli di Jesi DOP) | Marken, Italië | 7⅗
STEAK TARTAAR *
Shimeji met soja | mayonaise van eekhoorntjesbrood | krokante oesterzwam | cornichon | geraspte eierdooier
Siccari Appassimento | Purato | Nero d’Avola, Syrah, Frappato | Sicilië, Italië | Biologisch & Vegan | 6⅗
20.000 Leguas Orange | Dominio de Punctum | Sauvignon Blanc, Verdejo, Viura | La Mancha, Spanje | Natuurwijn & Vegan | 7⅘
* Biologisch vlees van Blonde D’Aquitaine of Fleckvieh-koeien van boerderij Hoeve Biesland te Delfgauw, lokaal, duurzaam & eigenwijs
BIET ROULEAU
Zoetzure chioggia biet | knolselderij crème | cacao nibs | hazelnoot |
zoetzuur van venkel | vegan beurre noisette | hibiscus vinaigrette
Rioja Crianza | Ramón Bilbao | Tempranillo | Rioja, Spanje | Vegan | 7⅕
Good Hope | Nabygelegen | Chenin Blanc | Wellington, Zuid-Afrika | 7⅕
GEBAKKEN HEEK
Geglaceerde aardpeer| chips van aardpeer | aardpeer koffieschuim | mierikswortel | citroentijm
Good Hope | Nabygelegen | Chenin Blanc | Wellington, Zuid-Afrika | 7⅕
Valpolicella Classico Superiore | Farina | Corvina, Corvinone, Dindarella, Molinara, Rondinella | Veneto, Italië | 7⅘
KROKANT GEBAKKEN EEND
Crème van pastinaak | chips van pastinaak | gebakken pastinaak | jus van kers & umeboshi
Uva Non Grata | Boutinot Wines | Gamay | Vin de France, Frankrijk | Vegan | 6⅕
Jungle Rosé | Claude Vialade | Grenache Gris, Cinsault | Languedoc, Frankrijk | 7
Bijgerechten bij hoofdgang
VERSE SKIN-ON FRIET 5¾
Franse mayonaise | baharat
SALADE CAESAR 5¾
Romeinse sla van de lava grill | knoflook rozemarijn croutons | yoghurt dressing | Parmezaan geraspt
RATATOUILLE LE NORD 5¾
Aubergine | courgette | tomaat | olie van Thaise basilicum | gel van tomaat
CHOCOLADE MOELLEUX
Champagne ijs | gemarineerde sinaasappel | parels van sinaasappel
Nobel & Süss | Hammel & Cie | Scheurebe, Gewürztraminer | Pfalz, Duitsland | 8
PEER TARTE TATIN
Gezouten karamel | ijs van stroopwafel
Xarada Mistela Blanca | Celler Masroig | Garnacha Blanca | Montsant, Spanje | 7½
Als u wenst te reserveren dan vernemen we dat graag per mail. Telefonisch is dit helaas niet mogelijk.
Uiterlijk 2 dagen voor gereserveerde datum vernemen we graag:
– Eventuele wijzigingen in het aantal personen
(wijzigingen in aantal personen welke binnen 6 uur voor gereserveerde tijdstip gemaakt worden, zijn we helaas genoodzaakt €15 per geannuleerde persoon te rekenen)
– Eventuele dieetwensen en aantal personen hierin
– Uw bevestiging op voorgestelde 3 gangen keuzemenu of eventuele aanpassingen hierin uit menukaart
– Welke bijgerechten en aantal u wenst te bestellen
– Of u een wijnarrangement wenst te bestellen
U kunt uw wensen doorgeven per mail aan: reserveringen@lenord.nl